Ukupna vibracija na radnom mestu, počev od rasporeda nameštaja u kancelariji kao i u ambijentu za pauzu, sobi za sastanke i ostatku prostora, ima ogroman uticaj na performanse i sreću tima zaposlenih. "Pozitivnost radnog mesta se bazira na zajedničkom skupu osobina koje podstiču izuzetnost, produktivnost i drugarstvo," Linnda Durre, Obrnuto je takođe istina: Ako je ljudima fizički, mentalno ili emocionalno neprijatno u kancelariji, oni ne mogu da budu uspešni ili zadovoljni svojim poslom. Evo četiri načina na koje mogu da poboljšaju svoju radnu sredinu i, sa druge strane, angažovanje radnika.

Identifikujte dobro i loše osoblje

Smart kompanije znaju da dobro radno okruženje počinje sa angažovanjem pravih ljudi. "Proverite da li ste angažovali ljude koji su stručni, mogu da rade u timu i doprinose pozitivnom radnom okruženju", rekao je Jazmin Truesdale, serijski preduzetnik i direktor Mino preduzeća. "Jedna loša jabuka može pokvariti gomilu." Kada zaposleni rade zajedno velikim brojem toksičnih radnika, velike su šanse šanse da oni, takođe, će postati toksični, to su takozvana etička prelivanja. Dakle, nažalost, otpustite otrovne radnike.

Poboljšanje komunikacije

Budite svesni koliko ste u interakciji sa zaposlenima. Članovi tima i gornji menadžment treba da razmotre tok komunikacije i da li to utiče na kancelarijsko okruženje. "Zaposleni su motivisani i osećaju poštovanje kada im se pruži pozitivno pojačanje i pokaže kako njihov rad doprinosi uspehu poslovanja", rekao je Dominikue Džons, glavni ljudi oficir u Halogen Softvare. Ovo znači idite dalje od "Hej, dobro ste to obavili" i redovno dajte zaposlenima specifičnu povratnu informaciju o tome kako se njihov rad ceni širim poslovnim ciljevima. Davanje povratne informcije znači mnogo za zaposlene. "Kada ih uključite u donošenje odluka stvorićete bolje radno okruženje, a oni će se osećati vrednim", rekao je Lambert. "Ne bojte se pitati zaposlene na njihovo mišljenje o novom projektu klijenta." Dok radite na komunikaciji, ne zaboravite da pokaže zahvalnost za naporan rad. Priznanje zaposlenom može rezultirati tako što radnik transformiše i uzdiže organizaciju. "To pali entuzijazam, povećava inovacije, gradi poverenje i povećava rezultate", rekao je on. "Čak i jednostavno 'hvala' nakon što radnik ostaje prekovremeno ili odlazi na službeni put, može napraviti čudo."

Budite fleksibilni

Biti lider pun razumevanja može da podstakne bolju proizvodnju i pozitivnije radno mesto. "Ukoliko je nije u isto vreme kada i sastank, ja ne bih dvaput razmišljao da zakažem pregled kod lekara u toku radnog vremena, ili nešto trivijalno kao što je šišanje, a ohrabrujem zaposlene da rade isto. Pouzdan, vredan radnik treba da bude u stanju da organizuje svoj dan kao CEO."

Učinite kancelariju udobnom

Osim kulturnih promena, postoje i druga, jednostavnija rešenja koja mogu da poboljšaju atmosferu na poslu. Rad u čistom, atraktivnom ofisu, može imati ogromne posledice na odnose, rekao je Majk Canarelli, izvršni direktor i suosnivač veb Talent marketing. "Čak i ako nema Sunca sa te strane zgrade, potrudit se da obezbedite opuštajuću atmosferu sa udobnim nameštajem i opremom za rad", istakao je on. Na primer, dajte zaposlenima fleksibilnost da biraju da rade gde im je udobno, uključujući i udobne stolice, pilates lopte, ili izbor da li da sede ili stoje na svojim radnim mestima. Zaposleni treba da organizuju svoje vreme za pauzu, kada će je i kako iskoristiti. Kada odaberu prostor koji ih čini zadovoljnim, dajte im slobodu da ga prilagode po svom nahođenju i ukusu.