Preduzeće Raj voda, uz distribuciju sveže izvorske vode, vrši i rentiranje aparata za vodu. U našoj ponudi se nalaze isključivo savremeni aparati za vodu kompresorskog tipa koji brzo hlade i greju svežu izvorsku vodu i veoma su tihi. 

 

USLOVI RENTIRANJA VODOMATA

 

Aparat za vodu možete koristiti u svojoj kući, preduzeću ili bilo kojem mestu gde postoji potreba za izvorom sveže i kvalitetne vode potpuno besplatno, potpisivanjem ugovora na godinu dana. 

Pravna i fizička lica za besplatnu dostavu sveže izvorske vode, potrebno je mesečno po vodomatu da naruče minimum 3 balona od 18,9 L sveže izvorske vode. 

Ako iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da poručite minimalnu količinu vode, ili jednostavno nemate tolike potrebe, aparat za vodu možete povoljno mesečno iznajmljivati. Za sve informacije u vezi uslova iznajmljivanja pošaljite nam upit na stranici kontakt.

Naš savet i preporuka je da aparat za hlađenje i grejanje vode postavite na mestu u kući ili preduzeću gde su pločice kao podloga. Ako niste u mogućnosti da odaberete ovakvu vrstu podloge ili nemate blizinu priključka za struju, aparat za vodu može stajati na bilo kojoj podlozi uz uslov da bude ravna. Neravne podloge mogu izazvati zujanje aparata za vodu i nepravilan rad što može izazvati nepredviđene kvarove i oštećenja. Izbegavajte mesta pored prozora za postavljanje aparata za vodu zbog izloženosti sveže vode uticaju svetlosti i sunčevih zraka.

Ako niste sigurni gde i kako da postavite aparat za vodu, ili imate bilo kakve nedoumice, slobodno nam se obratite. Profesionalci iz našeg tima savetima ili dolaskom na Vašu adresu, brzo i lako će pronaći optimalno rešenje na obostrano zadovoljstvo. 

 

 

 

raj-voda-beograd-srbija-popravka-vodomata-aparata-za-vodu-22-01

Aparati za vodu koje Vam dajemo na korišćenje besplatno uz ugovornu obavezu, usled redovnog korišćenja mogu imati manje kvarove ili nepravilnosti u radu. Obaveza preduzeća Raj voda je održavanje aparata za vodu i otklanjanje manjih kvarova koji nisu posledica nesavesnog korišćenja ili rukovanja aparatom za vodu. 

 

 

Na Vama je da uživate u kvalitetnoj, svežoj izvorskoj vodi za piće, a mi ćemo tokom godine dva puta izvršiti čišćenje i dezinfekciju (sanitizacija) aparata za vodu koji smo Vam dali besplatno na korišćenje.

raj-voda-beograd-srbija-popravka-vodomata-aparata-za-vodu-22-01

Veoma je važno da nam u najkraćem mogućem vremenskom roku prijavite svaku nepravilnost u radu aparata za vodu. Ako primetite da aparat za vodu koji Vam dajemo na besplatno korišćenje ima nekarakterističan zvuk prilikom rada (zujanja), pojave se mesta na kojima dolazi do odlivanja vode ili curenja, molimo Vas da nas odmah kontaktirate. U najkraćem mogućem vremenskom roku, aparat za vodu će biti servisiran i biće omogućeno njegovo normalno funkcionisanje. Ukoliko to nije moguće izvršićemo zamenu aparata za vodu.

Nemojte se ustezati da nas kontaktirate i tražite savet, izaći ćemo Vam uvek u susret jer nepravilno korišćenje aparata za vodu ili nestručno montiranje balona sveže izvorske vode može dovesti do fizičkog oštećenja, ulubljenja ili grebanja aparata za vodu. Veoma retko se dešava ali - ako ipak nastane šteta na aparatu za vodu koja je nastala nesavesnim rukovanjem obaveza je korisnika da nastalu štetu nadoknadi. 

s-raj-voda-odrzavanje-vodomata-aparata-za-vodu-sanitacija-beograd-srbija-22-01

Aparati za vodu koji naši verni kupci dobijaju besplatno na korišćenje uz redovno poručivanje sveže izvorske vode, redovno se održavaju uz sanitizaciju (čišćenje i dezinfekcija) koja je obavezna dva puta godišnje. Za više informacija u vezi cene sanitizacije aparata za vodu i zakazivanja termina obratite nam se na stranici kontakt.

 

Redovna sanitacija i servis aparata za vodu produžava životni vek vodomata i omogućava njegov pravilan rad, kako bi sveža voda koju koristite u svakom trenutku bila čista, zdrava i nepromenjenog kvaliteta.

 

Sanitizacija ili dezinfekcija vodomata osnovni je preduslov dobre higijene aparata, hemijske i mikrobiološke ispravnosti vode koju pijete. Sveža izvorska voda koja se nalazi u našoj ponudi i koju možete poručiti ovde, izložena je svakodnevno dejstvu dnevne svetlosti čime se njen sastav može vremenom menjati. Izvorska sveža voda koja se zagreva i do 95°C izaziva stvaranje kamenca i naslaga koje je neophodno redovno uklanjati.

Poslednji znak da je potrebno zakazati sanitizaciju aparata za vodu je kada uočite da voda koju pijete ima izmenjen ukus ili sastav, nije dovoljno bistra ili se može uočiti prisustvo čestica u njoj. 

 

 

Kao korisnici naših aparata za vodu, već samim potpisivanjem ugovora zakazujete sanitizaciju, a mi ćemo Vas kontaktirati u cilju usaglašavanja termina u kom će naš serviser ovaj postupak stručno obaviti. 

 

s-raj-voda-odrzavanje-vodomata-aparata-za-vodu-sanitacija-beograd-srbija-22-01

 

ŠTA PREDSTAVLJA SANITIZACIJA?

 

Sanitizacija je postupak čišćenja aparata za vodu uz dezinfekciju svih površina uređaja koje su u dodiru s vodom, kako bi se eliminisali kamenac i mikroorganizmi iz okruženja kojima pogoduje vlažna sredina aparata za vodu. Ovaj postupak obuhvata čišćenje i dezinfekciju spoljašnjosti i unutrašnjosti aparata za vodu, slavine, rezervoara i svih cevi kroz koje prolazi voda.

Ne brinite za vreme koje je potrebno za sanitizaciju aparata za vodu! Naši stručni serviseri će aparat koji koristite odneti u servis, a prethodno postaviti zamenski aparat za vodu koji možete odmah koristiti. Redovnu sanitizaciju vršimo u trenutku isporuke naručene sveže izvorske vode kako bismo izbegli gubitak vode zaostale u vodomatu. Na Vama je samo da uživate u stalnom izvoru sveže i kvalitetne vode. 

 

  

Za uslove poručivanja i kompletnu ponudu i vrste pakovanja sveže izvorske vode, molimo Vas da pogledate stranicu proizvoda Voda i Vodomati.

 

Kako bi ste produžili životni vek aparata za vodu i ne biste morali da sanitizaciju sprovodite veoma često, prilikom zamene balona za vodu preporučujemo vam da prebrišete spoljnu površinu aparata i balona sa vodom čistom suvom krpom natopljenom alkoholom ili sličnom dezinfekcijskom tečnošću. Redovno preventivno pražnjenje i čišćenje česmice i posude ispod nje takođe će doprineti boljoj higijeni i dužem periodu između dve sanitacije.

Nemojte se utručavati da nam postavite bilo koje pitanje u vezi aparata za vodu i njegovog održavanja. Na usluzi smo Vam putem telefona ili nam se možete u svakom trenutku obratiti na stranici kontakt.